لوله برق چیست؟
لوله برق یکی از تجهیزات پر کاربرد در تاسیسات الکتریکی و ساختمانی است. لوله برق ها پوششی برای محافظت از جان افراد و رسانای جریان برق می باشد. لوله برق ها دارای انواع مختلفی هستند. در متن زیر قصد داریم شما را با انواع لوله برق ها و کاربردهای آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
لوله برق چیست؟
لوله برق ، وسیله ای است که به منظور محافظت از جان افراد در مقابل خطربرق گرفتگی و همچنین صدمه نرسیدن به رسانای جریان برق، مورد استفاده قرار می گیرد. لوله برق ها در مکان های مختلفی از جمله ساختمان های تجاری و صنعتی، هتل ها، بیمارستان ها، فروشگاه ها و… کاربرد دارند. استفاده از لوله های برق میزان خطرات احتمالی مانند آتش سوزی و اتصالی جریان برق را کاهش می دهد و امنیت ساختمان را تامین می کند. لوله برق مقاومت و ماندگاری سیم کشی ساختمان را افزایش می دهد و در صورت به وجود آمدن مشکل به آسانی قابل تعویض می باشند.انواع لوله برق
به منظور صدمه نرسیدن به سیم ها و کابل های برق در سیم کشی ساختمان ها از لوله برق استفاده می شود. لوله برق در انواع مختلفی و جنس های متفاوتی تولید و در بازار عرضه می شود در متن زیر به توضیح انواع لوله برق می پردازیم:
• لوله برق کاندوئیت فلزی: لوله برق کاندوئیت یا لوله برق فولادی محوبیت بالایی در نزد مصرف کنندگان دارد. این لوله برق ها برای حفاظت از سیم ها و کابل های برق در هنگام سیم کشی، در واحدهای صنعتی، پروژه های ساختمانی و صنعتی، مورد استفاده قرار می گیرند. لوله برق کاندوئیت فلزی می تواند فشار بالایی را تحمل کند و از جنس آهن می باشند. لوله برق کاندوئیت فلزی مقاومت بالایی در برابر ضربه های مکانیکی، حیوانات موذی و… دارد.
• لوله برق pvc: لوله برق های پی و سی از جنس پلاستیک سخت می باشد. از این لوله ها در زیر سقف بتنی ساختمان بهره می گیرند. لوله برق های پی وی سی مزایای بسیاری دارند که شامل: عایق بودن، مقاومت در برابر مواد شیمیایی، ضد زنگ و اکسید شدن، سبک و ارزان بودن می باشد. ضربه پذیری و مقاوم نبودن در برابر حرارات از معایب این لوله ها به شمار می آید.
• لوله برق گالوانیزه سرد: لوله برق گالوانیزه سرد یا فابریک از جنس فلز ساخته می شود و این لوله ها را با استفاده از روی در برابر زنگ زدن مقاوم می کنند. از لوله برق گالوانیزه سرد در فضاهای داخلی استفاده می کنند. این لوله برق ها به دلیل فابریک بودن در مناطق مرطوب خارجی دچار زنگ زدن و پوسیدن می شوند.
• لوله برق گالوانیزه گرم: لوله برق های گالوانیزه گرم یا آبکاری شده از جنس فلز می باشد. این لوله ها با استفاده از روکش روی و کادمیم در مقابل زنگ زدن و خوردگی مقاوم می شوند از لوله گالوانیزه گرم درمکان های خارجی و باز استفاده می کنند.
• لوله برق پلی آمید: لوله برق پلی آمید از جنس پلاستیک نرم ساخته می شود. لوله برق پلی آمید به دلیل سبک بودن در ساختمان ها کاربرد بسیاری دارد. قابلیت انعطاف، قیمت کمتر نسبت به لوله های موجود در بازار و ضد ضربه بودن از مزایای این لوله ها به شمار می آید. قابل اشتعال بودن این لوله ها از معایب آنها می باشد.
• لوله برق پلی آتیلن: لوله برق های پلی اتیلن از جنس پلاستیک نرم می باشد. این لوله ها نسبت به لوله های خرطومی محکم تر هستند. از لوله برق های پلی اتیلن برای آسیب نرسیدن به زیر سقف ها در هنگام بتن ریزی استفاده می شود. قیمت لوله برق های پلی اتیلن نسبت به لوله هایپی وی سی بالاتر است.
• لوله برق خرطومی پی وی سی: لوله برق های خرطومی از جنس پی وی سی هستند. از مزایای این لوله ها می توان به قابلیت انعطاف پذیری بالا و همچنین خم شدن به جهات مختلف، غیرقابل اشتعال بودن آن اشاره کرد. این لوله ها در بسته بندی 15 متری و 25 متری در قطر های مختلف به بازار عرضه می شوند. از این لوله ها در مناطق خشک استفاده می کنند. مقاوم نبودن این لوله ها ازمعایب آن است.
• لوله برق خرطومی پلی آمید: جنس لوله برق خرطومی از پلی آمید می باشد و همانند لوله برق خرطومی پی وی سی عمل می کند و کاربرد یکسانی دارند. لوله برق خرطومی پلی آمید نسبت به لوله برق پی وی سی گرانتر است.
• لوله برق خرطومی فلزی : لوله برق خرطومی فلزی از جنس پی وی سی می باشد. این لوله قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارد و برای عبور دادن برق در تابلوهای صنعتی و دیواره های خارجی استفاده می شود.
مزایای لوله برق های پی وی سی
لوله برق های پی وی سی مزایای فراوانی دارند و در سازه های سبک بسیار پر کاربرد هستند در متن زیر به مزایای این لوله ها اشاره می کنیم:• در برابر خوردگی و زنگ زدن مقاوم هستند و رطوبت را جذب نمی کنند به همین دلیل می توان از آن ها در فضای باز استفاده کرد.
• سبک بودن و حمل و نقل آسان برای منتقل کردن به بخش های مختلف ساختمان
• مقاومت بالا در برابر جریان های الکتریکی و عایق بودن
• لوله برق های پی وی سی در برابر سایش و خوردگی و همچنین نزدیکی با مواد شیمیایی مانند روغن، الکل، اسیدها، باکتری ها و.. ) مقاومت بالایی دارند.
• کاهش هزینه های نصب و برق کشی ساختمانپ
• لوله های پی وی سی دارای ابعاد و اندازه های مختلف و همچنین قطرمناسب می توانند به راحتی در داخل کانال ها، سقف وکف ساختمان جا ساز شوند.
• یکی از ویژگی های منحصر به فرد این لوله ها قیمت مناسب آن می باشد که باعث کاهش هزینه های جاری شده است.
معایب لوله برق پی وی سی
این لوله ها دارای معایبی نیز هستند که می توان به آن ها اشاره کرد:• لوله برق های پی وی سی در برابر ضربه و حرارت و سرمای زیاد مقاوم نیستند.
• شکننده هستند.
البته هر متریالی علاوه بر داشتن محاسن از معایبی نیز برخوردار است.
نتیچه گیری:
به طور کلی، لوله برق پوششی جهت محافظت از افراد در برابر تماس با سیم های برق و خطر برق گرفتگی است. لوله های برق امنیت کابل کشی را نیز تامین می کنند. در صورت خرید و اطلاع از قیمت ها می توانید با مشاوران ما در تماس باشید.
منبع : psanaram